Zašto izabrati retreat umjesto godišnjeg odmora!

Ludi radni sati, obaveze obiteljske i poslovne, ostavljaju na nama trag. Premorenosti, stres, burnout dio je naše svakodnevice. Sve više ljudi uključujući i mene traži novi način da ublaže stres, poboljšaju svoje zdravlje i preveniraju neke od zdravstvenih problema koji bi mogli biti rezultat ludog načina života.

Trend pokazuje da sunce, more i izležavanje više nije dovoljno kako bi se osjećali odmorno i rasterećeno. Spremni za nove radosti koje nam svakodnevica pruža.
Kako bi mogli dati sebe, trebamo biti dobro. Da bi bili dobro važno je da njegujemo sebe. Iznutra i izvana. Da nam je tijelo odmorno i da su nam misli smirene. Upravo to je naša najdublja namjera koju želim pružiti vama na našem retreatu.

Razlika između retreata i godišnjeg odmora.

Naizgled dvije iste stvari retreat ( povlačenje) i godišnji odmor u biti su jako različite. Dok je godišnji odmor odmak od svakodnevne rutine, najčešće odabiremo poznato nam mjesto ili imamo nešto svoje i odlazimo tamo.
Retreat je odmor sa svrhom razvoja i iscjeljenja. Koji je koncipiran tako da prati vaše potrebe njege misli i tijela.

Nabrojat ću vam neke od razloga zbog kojih bi mogli razmisliti o retreatu.

Već duže vrijeme imate potrebu i osjećate da:
Želite riješiti problem za koji nemate vremena.
Želite podijeliti vrijeme i iskustvo s osobama koje dijele iste vrijednosti i mišljenje poput vas.
Želite se osjećati podržano u grupi istomišljenika.
Želite se odmaknuti od svega što vas trenutno okružuje i iz drugog kuta pogledati situaciju u kojoj se trenutno nalazite.
Želite iskusiti nešto novo, probuditi dio sebe koji do sada ste zanemarivali.
Odličan način za upoznavanje novih ljudi
Velika vjerojatnost da ćete nakon retreata u svoju svakodnevicu nastaviti prakticirati jogu i meditaciju.
Osjećat ćete se napunjeno, pomlađeno.
Steći ćete novu perspektivu koja će vam pomoći da krenete naprijed u svom svakodnevnom životu.

Odlazak na retreat ostavlja u nama dugoročne dobrobiti. Osim što nude bijeg od naporne rutine, retreat je specifičan zbog namjere koja stoji iza odluke da se ode na jedan.

Retreat je obogaćen programom kroz koji ste vođeni i vaše vrijeme je organizirano. Na njemu kvalitetno provodite vrijeme sa sobom, odmarate se, zabavljate.

Prema istraživanjima tjedan dana prakticiranja meditacije, koja je trening za naš um može dugoročno poboljšati metabolizam.

Vrijeme za retreat je kada želite prozračiti svoj um. Pustiti u svoje tijelo svjež zrak.

Klikom na link pogledajte Retreat koji smo Tanja i ja pripremile za vas ovog mjeseca. Spoj jedrenja, Mindfulnessa i prirode.