Retreat na Baliju – otok Bogova
08.04.2020. – 22.04.2020.


Smisao putovanja nije u gledanje drugog i drugačijeg, nego u razvijanje sposobnosti da gledamo drugim i drugačijim očima – napisao je M.Proust.

 

Ovo je jedinstvena prilika da sebe vidite drugim i drugačijim očima, u prekrasnom egzotičnom okruženju koje nam daje potpunu podršku da bi razvijali onaj najbolji dio sebe.

 

Bali – jedan od 17 tisuća otoka u Indoneziji. Plijeni izobiljem kokosovih palmi, kakaa, ka-ve, kilometri dugih pješčanih plaža, more zavodljivih boja i nasmijani ljudi. Otok osmije-ha, nestvarne prirode, bogatih rižinih polja, hindu hramova, kraljevskih bazena, voća, cvijeća, plaža, vulkana i fantastičnog podvodnog svijeta.

 

Uz sjajno osmišljen 14 – dnevni program osobnog razvoja i upoznavanja ovog posebnog otoka pozivamo Vas da budete naši gosti.


Art of Self care program kojim započinjemo dan i koračamo u niz aktivnosti po vašem izboru.

Program Art of self care kreiran je da bi njegovali svoj um i tijelo. Kada naučimo vladati svojim umom i mislima, mi vladamo njime, a ne on nama. To činimo tako da upoznamo sebe kroz tehnike NLP, Mindfulnessa i Yoge kao drevnog alata u osobnom razvoju.


Kada njegujemo svojim um, prepoznajemo svoje misli, vladamo svojim emocijama, tada postižemo željeno na nježniji, jednostavniji i fleksibilniji način. Idealno je rješenje za doslovno sve. Za one koji nemaju prethodnog iskustva u radu na osobnom razvoju kao i one koji traže da prošire svoje dosadašnje znanje, prodube svoje saznanje o sebi i praksi brige o sebi.


Kako njegujemo svoj um ne smijemo zaboraviti na svoje tijelo. Program Art of self care pomoći će nam da istražimo svoj um. Uočimo koje su naše misli, kako ih koristimo, kako reagiramo na njih i koji su to obrasci koje zadržavamo. Upoznamo svoje tijelo da zaista osjetimo što se u njemu odigrava, koje su to senzacije, prepoznajemo li svoje osjećaje.

 

Naše zdravlje, naša energija nisu nešto što se nalazi u prošlosti ili budućnosti već su SADA. Svjesnost u sada i vaše bezuvjetno prihvaćanje stanja ili problema je najveći i jedini pravi iscjelitelj, koji otklanja sam uzrok svakog problema.

 

Tjelesne vježbe kombinacija su joge, neogonga, qigonga, core energerix. Vježbe i metode koje koristimo su jednostavne i prilagodljive tako da svako može da ih izvede.

 

U dugom radu s klijentima izdvojile smo ono što smo uočile da je najznačajnije za sve nas i da daje najbolje rezultate.

 

Program Art of self care stvoren je osvijestimo da su naše tijelo i naša glava (Um) spojene cjeline. I da koristimo sve informacije koje nam cijelo naše tijelo pruža. Ovaj program objedinjuje najbolje i najaktualnije tehnike današnjice kojima znanost daje podršku. Kreiran je iz našeg iskustva u radu s klijentima.

 

 

Plan i program

 1. Dan: Okupljanje na aerodromu u Zagrebu dva sata prije leta. Priče o egzotičnim krajevima i upoznavanje dok čekamo naš let. Idemo na Istok u susret Suncu. Let za Denpasar sa presjedanjem.

 2. Dan: Dolazak u Denpasar, Bali. Transfer do smještaja i noćenje.

 3. Dan: Art of self care program. Doručak i slobodno vrijeme za uživanje na otoku.

  Seminyak je najpoznatije turističko naselje na zapadnoj obali Bali u Indoneziji. Imati ćete priliku da doživite nezaboravne zalaske sunca.

 4. Dan: Art of self care program. Fakultativni izlet – Hram Tanh lot.

  Još jedan dan za upoznavanje Balija. Fakultativni izlet za Tanah Lot hram, simbol Balija! Jedan od najljepših i definitivno najprepoznatljiviji hram na Baliju, smješten samo 100m od obale na otoku. Kao što i samo ime kaže, hram je smješten na mjestu gde se spajaju zemlja i more – tanah u prevodu znači zemlja, a lot more. Slušamo interesantne priče i uživamo u predivnom prizoru.

 5. Dan: Art of self care program. Slobodan dana rezerviran za odmor i uživanje na ovom čarobnom otoku. Mogućnost organiziranja fakultativnih izleta za obilazak plaža Uluwatu, Dreamland i Pandawa. Obilazimo surferske plaže i uživamo na suncu.

 6. Dan: Art of self care program. Rafting, Park ptica Bali i Komodo Dragons.

  Land tour uključujući rafting kroz Ubud Jungle, buffet ručak, Bali Bird Park i Komodo zmajeve.

 7. Dan: Art of self care program. Radionica kuhanja u poznatom kulinarskom centru koji pruža fantastičan uvid u balijski život i kulturu kroz učenje. Sudionici uče o egzotičnom bilju i začinima koji se koriste u svečanim i svakodnevnim jelima sa naglaskom na njihova jedinstvena ljekovita svojstva. Zatim se zajedno pripremaju i degustiraju obroci uz domaći čaj od hibiskusa.

 8. Dan: Art of self care program. Dan za osvrt na dane provedene na otoku Baliju. Dan za njegu i masaže.

 9. Dan: Art of self care program. Posjet Angunga (aktivni vulkan). Posjeta najstarijem hileru Cocorda Rai

 10. Dan: Art of self care program. Fakultativni izlet Rukopisi palminog lišća na današnjem Baliju. Rukopisi s palminim lišćem (poznat kao lontar) spadaju u najeksponiranije i jedinstvene manifestacije opipljive i nematerijalne kulturne baštine sačuvane na Baliju od prošlosti pa sve do danas. Upoznat ćete posebnu tradiciju pisanja i čitanja tekstova na lonatru.

 11. Dan: Art of self care program. Slobodan dan rezerviran za odmor i uživanje

 12. Dan: Art of self care program. Fakultativni izlet – obilazak Besaki hrama i Tirti-ganga palate. Besaki hram je dio velikog kompleksa od 22 hindu hrama, na padinama planine Agung i prostire se na 3 kvadratna kilometra, gdje po vjerovanju počivaju preci Balinežana. Svi hramovi se nalaze na jednoj osi i smisleno su građeni tako da simboliziraju put duše do vrha svete planine. Zatim odlazimo u obilazak čuvene Tirtiganga palače. U prijevodu Sveta voda iz Ganga, predstavlja najbolji primjer prave kraljevske vodene palče. Kompleks se sastoji od svetih izvora, hladnih bazena i nekoliko malih jezera. Centar same palače je fontana od 11 katova. Uživat ćemo u pravoj balinežanskoj kulturi.

 13. Dan: Art of self care program. Napuštanje smještaja i slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. Napuštanje smještaja u prijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme Transfer do aerodroma. Let za Zagreb sa presjedanjem

 14. Dan: Dolazak u Zagreb. Kraj putovanja.

tanah lot temple

Tanah Lot Temple

Canggu plaža za surfere

Canggu plaža za surfere

Smještaj

 

Villa Pandora Seminyak – 5 noći od 09.04 do 13.04.2020

 

Smještaj u preljepoj rustikalnoj Vili u Semiyaku. Vila posjeduje luksuzne spavaće sobe sa vlastitim kupaonicama, francuskim ležajevima, bazenom i preljepim vrtom.
Nalazi se u srcu Seminyaka u blizini plaže Ku De Ta, udaljene 10 minuta hoda.
Villa je okružena brojnim barovima i restoranima koje možete posetiti, kao što su La Favela, Wa-rung Made i Talijanski restoran Zibirú.

 

villa pandora1
vila pandora2

 

Villa Miko Ubud – 8 noći od 14.04 do 21.04.2020

 

Luksuzna Vila u srcu Ubuda, dizajnirana je da vam pruži miran boravak u centru Ubu-da. Posjeduje veliki zajednički bazen sa preljepim pogledom, svaki apartman ima kompletno opremljnu kuhinju. Kratkom šetnjom od vile možete stići gde god da se uputite. Servis i doručak.

 

villa miko1a
vila miko2a

 

Polazak i cijena

 

Polazak 08.04.2020
Povratak 22.04.2020

 

U cijenu programa uključeno je:

 • 13 noćenja sa doručkom

 • 12 Art of self care programa

 • transfer od i do arodroma.

 

Program iznosi 1.498,00 eur po osobi.

 

Rezervacija se plaća u iznosu od 1000,00 eur do 20.02.2020. Ostatak se plaća do 20.03.2020.

1 euro = 7,50 kn

 

Račun za uplatu:

 

PEPTU SVIJET d.o.o.

Svetoivanska 25, 10 000 Zagreb

OIB: 40545487132

IBAN: HR5723600001102696508

 

IZLETI

1.Tannah Lot 45 eur / osoba

Obilazak neobičnih lokaliteta i još neobičnijih hramova. Opuštanje u zelenilu rižinih polja. Tannah Lot – najupečatljivija atrakcija Balija, hram na vodi, točnije na stijeni usred mora, nekih 100 metara od obale iz 16. st. Obilazi se i hram Ulun danu Bratan, hram u unutrašnjosti otoka na visini od 1000 metara! Preljepi hram koji je svoje mjesto našao i na novčanici, smješten je na obali jezera za koje se vjeruje da ima svetu vodu.

Cijena uključuju: Ulaznice, vodiča, transfere u klimatiziranom vozillu, vodu u vozilu, ručak u restoranu.

2. Uluwatu 40 eur/osoba

Plaže južnog Bali-ja: Posjeta najljepšim plažama Balija u Uluwatu i Jimbaranu, ručak u restoranu i posjeta hrama Uluwatu i uživanje u tradicionalnom Kecak plesa uz zalasku sunca.

Cijena uključuje: Ulaznice, vodiča, transfere u klimatiziranom vozillu, vodu u vozilu, ručak u restoranu.

3. Rafting, Bali swing i park ptica 70 eur/ osoba


Dan za avanturu!

Pod punom opremom, dan započinje spuštanjem niz gotovo 300 stepenica do rijeke, a onda čamcima niz brzace. Uživati ćemo u nevjerovatnoj prirodi i zelenilu. A onda ljuljanje na jednoj od najvećih ljuljački na svijetu gdje ćete imati osjećaj kao da letite iznad prašume Balija. Fotografiranje i uživanje u ležaljkama do ručka. Nakon toga krećemo prema parku ptica gde se nalazi veliki broj šarenih i neobičnih vrsta iz cijelog svijeta! Druženje sa pernatim stanovnicima Balija i uživanje u njihovoj predstavi!

Cijena uključuje: Ulaznice, transfere u klimatiziranom vozillu, vodu u vozilu, buffet ručak u restoranu.

4. Radionica kuhanja i posjet farmi 45 eur / osoba

Na organskoj farmi upoznati ćemo se sa hranom, žačinima. Naučiti kako se prave indonežanska jela, nakon čega degustiramo spremljenu hranu. Sve se održava na divnoj farmi uz prijateljsko i opuštajuće okruženje.

Cijena uključuje: Prijevoz, posjetu farme, radionicu i hranu.

5. 2 aktivna vulkana 55 eur / osoba

Vodimo vas na vrh nekada aktivnog vuklana Batur. Avantura počinje rano ujutru, pripremamo se i krećemo u pohod. Dok se penjemo, slušamo zanimljive priče lokalaca, promatramo nebo prepuno zvijezda i uživamo u svježem zraku. Kada stignemo na vrh čeka nas pogled od milion dolara. Gledamo izlazak sunca i ispijamo tople napitke. Na vrhu radimo jogu ili meditaciju.

Cijena uključuje: transfere u klimatiziranom vozillu, vodu u vozilu, ulaznice za navedene lokalitete, vodiča, opremu.

Nakon divnog uvoda u dan, nastavljamo posjetom jednom od najstarijih tradicionalnih liječnika (healera) na Baliju.

Donacija za njegov rad iznosi 12- 15 eura

6. Besakih hram 40 eur / osoba

Besaki hram nalazi se u podnožju vulkana Agung koji je posljednji put eruptirao 2017. godine. Drugačije ga zovu „hramom svih hramova“ ili „majkom hramova“. Nalazi se pod zaštitom UNESCO-a i najsvetije je mjesto za čitavo hinduističko stanovništo Balija. Tirta gangga ili „Vodena palača“ oduševljava svojim vrtovima i bazenom po kojem se se može šetati kamenom stazom i hraniti narančaste šarane. Ova voda se smatra svetom pa tko želi može se i okupati ovdje.

Cijena uključuje : Organizirani prijevoz, ulaznice za navedene lokalitete, vodiča.

7. Lontar rukopisi xx eur / osobi


Rukopisi s palminim lišćem (poznat kao lontar) spadaju u najeksponiranije i jedinstvenije manifestacije opipljive i nematerijalne kulturne baštine sačuvane na Baliju od prošlosti pa sve do danas. Upoznati ćete posebnu tradiciju pisanja i čitanja tekstova na lonatru.
Orignalni muzej i skladište rukopisa nalizi se na sjeveru Balija, do tamo nam treba oko 4h vožnje u jednom smjeru
Taj dan bi proveli na putu.

-Za ovaj izlet moguće je dogovoriti na licu mjesta.

Izleti koji ne uključuju ručak, imamo mogučnost ručka u Varung ( indonežanska kuhinja) i taj ručak iznosi max 7-8 eura.

Kako je naša Sanja, voditeljica programa, živjela na Baliju, potrudila se da nam na svakom od izleta ponudi iskustvo lokalaca.

Svi izleti organizirani su za našu grupu.

 

 

Na ovaj nezaboravan događaj vaše savjetnice, voditeljice, domačice i prijateljice biti će:

 
Dubravka Fazlić
Terapeutska savjetnica, poduzetnica i učiteljica mindfulnessa.
Osobna transformacija ključna je za rast kako na privatnom tako i na poslovnom području. Kroz svoj rad želim približiti vrijednost i potrebu mentalnog rada na sebi kao važnog dijela našeg života.
Svoju karijeru započela sam graditi u obiteljskoj tvrtki koja je bila vodeća proizvodna tvrtka u segmentu pekarstva tada. Izazovni duh i životne okolnosti dovele su me da radim za vodeće ugostiteljske tvrtke gdje sam radila kao konzultant i manager. Nebrojeni radni sati, stres doveo me do Burnouta i potrebe za promjenom.
Urođene komunikacijske i leaderske vještine odlučila sam izbrusiti kroz niz edukacija i postala terapeutski savjetnik.
Life -work- wellbeing program je koji danas podučavam i sadrži elemente trenutno najaktualnijih terapeutskih pravaca i tehnika koje imaju znanstvenu podlogu.
U svom radu spajam iskustvo iz poduzetničkog, ekonomskog sektora i terapeutskog rada. Zbog životnih i poslovnih iskustava moj način rada s timovima i pojedincima je praktičan.
 
Sanja Čolić
Svoje znanje sticala sam preko osamnaest godina i učila od najboljih učitelja u okolici kako iz svijeta joge tako i iz drugih oblasti, učestvovala na različitim radionicama vrhunskih učitelja.
Specijalizirala sam se za hatha i za terapeutsku jogu kao i individualni pristup vježbanju. Osmislila sam svoju metodu rada koja je zasnovana na individualnom pristupu svakom pojedincu u skladu s njegovom ličnošću, fiziologijom, godinama, stanjem i potrebama kroz cjelovito i svestrano formiranje svakodnevnih navika.
Posljednjih godinu dana živim između Srbije i Balija i organiziram edukativne i business događaje kroz putovanja u okolici, a i šire.

ZA REZERVACIJU KONTAKTIRATI:

 

Dubravka Fazlić
MOB: + 385 91 5281 511

dubravka@dubravkafazlic.com

 

 

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo divno putovanje.
 
KORISNE INFORMACIJE (INDONEZIJA):
Službeno ime: Republika Indonezija
Geografski položaj: jugoistočna Azija, zauzima veći dio Malajskog arhipelaga.
Površina: 1.919.440 km2
Broj stanovnika: oko 238 milijuna
Glavni grad: Jakarta
Jezik: indonezijski
Religija: muslimani 88%, protestanti 5%, katolici 3%, ostali 4%
Vremenska razlika: Bali ima razliku +6 ljeti / +7 sati zimi
Novčana jedinica: indonezijska rupija (IDR),  IDR – 1 EUR=15700 IDR
Kreditne kartice i bankomati: Bankomati postoje ali se ne može osloniti na njih. Kartice ne možete koristiti uvijek. O pojedinostima s posavjetujte sa vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inozemstvo kako vam kartice ne bi bile blokirane.
Kupovina: Popularni suveniri: drvene i kamene rezbarije, srebrni nakit, batik, predmeti od bambusa, slike.
Dućani uglavnom rade od 10 do 22 sata radnim danom i subotom.
Odjeća: Preporučujemo laganu pamučnu odjeću i udobnu, laganu obuću. Za boravak u brdskim predjelima ili u klimatiziranim prostorima, potrebna je laganija vesta ili jakna. Prilikom posjeta hramova morat ćete prekriti ruke i ramena te noge – moći ćete iznajmiti ili kupiti velike šalove tzv. Sarong.
Hrana i piće: Glavne namirnice su riža, riba i plodovi mora, meso te tropsko voće, povrće i začini. Popularna jela: nasi goreng – pržena riža s komadićima mesa i povrća i jajem, sate – pikantni ražnjići od ribe ili mesa koji se služe s umacima od čilija i kikirikija. Piti isključivo flaširanu vodu. Popularni su kava, čaj i svježi voćni sokovi, poput soka od duriana.
Lokalno pivo: Bintang, Bali Hai.
Napon struje: 110 V / 220 V (potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine
Mobilne mreže: A1, T-Mobile i TELE 2 partneri
Pozivni broj zemlje: +62
Korisne web stranice:
http://www.indonesia-tourism.com
http://www.indonesia.travel
http://www.indonesiatourismboard.com
 
Klima: Tropska monsunska, varira od područja do područja. Generalno, postoje dva razdoblja: suha sezona koja traje od travnja do listopada te kišna sezona koja traje od studenog do ožujka. Vrućina prevladava u oba razdoblja. Bali se nalazi 8 stupnjeva južno od Ekvatora pa uživa tropsku klimu tijekom cijele godine s toplim, vlažnim danima i ugodno blagim večerima. Vlažnost zraka je ponekad i do 95%. Temperatura mora je 26 – 29 °C.
Osiguranje: Preporuča se putno osiguranje